+ Houd de facebookpagina in de gaten voor alle nieuwtjes! + Club site: http://www.kvviking.com +

Terug naar het overzicht

Even bijpraten met Ben..

Bericht door V-SIDE op woensdag 18 januari 2017 om 13:22 uur

Ben van Eck is dit seizoen weer teruggekeerd bij Korfbalvereniging Viking. Na een afwezigheid van bijna twee jaar is hij weer actief binnen de selectie van Viking. Op de Viking Fan Dag aan het begin van het zaalseizoen hebben jullie al meer kennis kunnen maken met Ben, maar stel jezelf toch even voor aan de mensen die jou nog niet kennen.
De Vikingers die al wat langer meegaan kennen mij uiteraard, maar de kids uit de jeugdteams zullen wellicht denken: “Wie is toch die oude man met die baard?”


Ik ben Ben van Eck, 27 jaar, woon in Utrecht en ik ben inmiddels begonnen aan mijn 22e seizoen bij Viking. Naast korfballen ben ik actief als verpleegkundige in het ziekenhuis. Ik werk nu ruim vijf jaar bij het Antonius ziekenhuis en ben sinds eind vorig jaar begonnen met de opleiding tot spoedeisende hulpverpleegkundige. Superleuk natuurlijk! Dus mocht het ooit zo zijn dat je tijdens het korfballen je arm of been breekt , kom dan maar lekker naar mijn ziekenhuis toe voor een stukje gips. Al hoop ik jullie daar natuurlijk niet te zien! J
Buiten korfballen en werken vind ik muziek erg belangrijk. Het bezoeken van festivals is dan ook een van mijn favoriete hobby’s. De eerste tickets voor komende zomer zijn al  in de pocket!


Je bent nu een half seizoen terug bij onze vereniging, weer blij dat je terug bent binnen de selectie van Viking?Uiteraard ben ik blij dat ik weer terug ben. De afgelopen twee jaar ben ik nog regelmatig komen kijken bij de wedstrijden van Viking en elke keer had ik toch weer het gevoel dat ik graag mee zou willen doen. De afstand (Utrecht – Wijk) en het maken van verre reizen hebben er toen voor gezorgd dat ik een pauze moest inlassen.  Toen Maruli en Serge mij benaderden om weer binnen de selectie te komen was ik vrij snel om. Als ik ooit nog op een redelijk niveau er vol voor wilde gaan dan was dit het moment. Vandaar dat ik weer terug ben. 


Ik wist op voorhand natuurlijk dat ik wel een van de “oudjes” zou zijn binnen de selectie, maar vooralsnog kan ik dat jonge grut allemaal nog met gemak aan. Zo lang dat nog lukt blijf ik nog wel even.


Afgelopen weekend zijn we alweer begonnen aan de terugrondes binnen deze zaalcompetitie. Tevreden over het 1e gedeelte van de zaal?
Gezien de ranglijst kan ik moeilijk ontevreden zijn. Veertien punten uit acht wedstrijden is een goed resultaat. De zaalcompetitie is toch altijd dé competitie waar het om gaat. Het is fijn om de progressie en resultaten die op de training behaald worden terug te zien in winst op de zaterdag. Ik ben dan ook zeer tevreden met hoe zowel  het eerste als het tweede team het doet in de zaal.


Vooral in thuiswedstrijden spelen jullie erg sterk. Waar ligt de kracht van dit team volgens jou?
Ik vind dat wij als team een kampioensmentaliteit uitstralen. Als een team op bezoek komt dan zorgen wij ervoor dat ze nooit het idee zullen krijgen dat er ook maar iets te halen valt. 


Daarnaast zorgen de volle tribunes en wat kabaal van de jeugd voor een goede sfeer wat zeker bijdraagt aan het spelen van een lekkere wedstrijd.


NIO bleek ook afgelopen zaterdag een taaie tegenstander. Net als begin dit seizoen was het spel afgelopen zaterdag niet zoals wij gewend waren. Waar lag dit aan?
Het voordeel van het spelen van returnwedstrijden is dat we de tegenstander kennen. Echter, de tegenstander kent ons natuurlijk ook. Wij zijn voor alle tegenstanders nu de te kloppen ploeg. Wij willen kampioen worden en iedereen die tegen ons speelt kan eigenlijk zonder druk spelen. NIO is een ploeg met redelijk wat talent en lengte. Ik ben echter van mening dat afgelopen zaterdag voornamelijk door ons zelf kwam in plaats van dat NIO nou zo sterk speelde.  Aanvallend  hadden wij problemen met het creëren van de juiste kansen en ook het scorend vermogen was beduidend minder dan bijvoorbeeld vorige week tegen Animo. Verdedigend behaalden we echter wel ons niveau en ik vind dan ook dat wij afgelopen zaterdag geen één moment echt in de problemen zijn geweest.  Een mindere wedstrijd kan altijd. Zo lang je die wedstrijden ook blijft winnen blijven we op de juiste koers naar het kampioenschap.


Met nog zes wedstrijden te gaan, kan er nog een hoop gebeuren binnen deze competitie. Wat verwacht jij van de komende wedstrijden?
Afgelopen zaterdag moesten onze concurrenten Animo en Fortissimo tegen elkaar spelen, wat nu resulteert in vier punten voorsprong voor ons op de nummer twee.  Voor ons is het nu zaak om elke wedstrijd de scherpte te behouden en geen fouten te maken.  Ik durf voluit te zeggen dat wij beter zijn dan al onze tegenstanders. Dat wil alleen niet zeggen dat je elke wedstrijd zomaar wint. Dat is al gebleken in de uitwedstrijd tegen Gemini. We zullen elke wedstrijd ons niveau moeten halen. Komende zaterdag maar eens beginnen met de punten op te halen in Nieuwegein!


Tot slot kort over de trainers. Maruli en Serge hebben het 1e onder hun hoede. Wij zien een hoop plezier binnen het team. Ben jij tevreden over het duo?
Ik ben erg te spreken over het duo. Beide heren kende ik al voordat ze samen aan dit avontuur begonnen. De opzet en de serieuze insteek spreken mij zeer aan. Het feit dat ik een van de oudere van de groep ben betekent niet dat ik niks meer kan leren. Beide heren hebben op het hoogste niveau van Nederland gespeeld . Hierdoor valt er veel te leren van hun ervaring en kennis. 


Verder vind ik het knap dat ze van de gehele selectie weer een hechte groep hebben kunnen maken. Er waren diverse signalen dat het plezier op een lager pitje stond aan het eind van vorig seizoen.  Het plezier is voor mij in ieder geval weer terug en ik hoop dan ook dat we de positieve lijn kunnen doorzetten in een zaalkampioenschap. Viking 1 hoort namelijk niet in de 3e klasse thuis!


Wil je nog iets kwijt aan alle Vikingers?
Super leuk dat er elke thuiswedstrijd zoveel publiek aanwezig is. Ik besef mij elke keer weer wat een eer het is om in het eerste team te mogen spelen. Voor alle kids uit de jeugd kan ik dan ook alleen maar als tips meegeven om elke week goed naar je trainer of trainster te luisteren, goed je best te doen en natuurlijk te komen kijken naar de wedstrijden van het tweede en het eerste. Tot snel!


Dit hadden we altijd al willen weten…


Aanvallen of verdedigen?
Aanvallen


Favoriete eten?
Sushi


Trainen geven of wedstrijd fluiten?
Wedstrijd fluiten


Wintersport of zomervakantie?
Allebei


Koffie of thee?
Koffie


Zwart/witte of blauwe sportsokken?
Witte sportsokken


Bier of fris?
Bier (op het moment alleen even fris)


In de ochtend de krant of het journaal?
Krant (online)


Douchen met of zonder slippers?
Zonder


Appen of bellen?
Bellen


Je favoriete korfbalclub als tegenstander?
Victum


Wie is je favoriete speler van Viking?
Jelmer Florie


Wie is je favoriete speelster van Viking?
Jonneke van der Beek


Als ik niet op korfbal had gezeten, dan zat ik op…?
Basketbal of een vechtsport


Hoe vaak ben je kampioen geworden?
Weet ik niet precies. Minstens 20 keer.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Gemaakt door Sybren van Zon & Tim Hofman