+ Houd de facebookpagina in de gaten voor alle nieuwtjes! + Club site: http://www.kvviking.com +

Terug naar het overzicht

3 winterkampioenen bij Viking

Bericht door V-SIDE op zondag 18 december 2016 om 14:23 uur

Afgelopen zaterdag speelde Viking A1 thuis tegen HKC (U) A1. En zoals verwacht won de Wijkse ploeg met overmacht van de ploeg uit Utrecht. De voorbereiding op de wedstrijd was goed en daardoor kon de ploeg scherp beginnen aan een strijd die ging of de ploeg wel of niet winterkampioen kon worden. Het werd een duidelijk JA.


In de voorbereiding hadden de coaches nog eens aangegeven wat hun bedoeling was en kwam tot uiting in het scoreverloop. Binnen 8 minuten stond HKC (U) al op een achterstand van 4 doelpunten. Hierna liet Viking A1 de touwtjes iets vieren, waardoor HKC kon bijblijven in het scoreverloop. 10 minuten voor de rust zette Viking weer aan en konden de diverse speelsters en spelers uitlopen nar een ruststand van 13 – 7.


HKC(U) was uitgesteld, het was dus de vraag zou Viking doorgaan of zou men de wedstrijd al gaan uitspelen. De vraag was kort na de rust al beantwoord wordt want na 8 minuten was de stand 19 – 8. Met prima reserves op de bank hadden de coaches kunnen wisselen ook al omdat sommige teamleden nog in andere teams moesten spelen.


Maar de coaches wilde kennelijk doorgaan met dezelfde acht wat dan ook gebeurde. HKC (U) wilde wel maar kon geen enkele vuist maken, ook al omdat de meeste HKC-ers verdedigend in de zak zaten van de Vikingers. Die lieten in deze wedstrijd duidelijk zien dat zij aan kop gaan van de competitie en de tegenstander niet het idee wilde geven dat er wat te halen viel.


Uiteindelijk ging Viking A1 nog even het publiek leuke aanvallen zien en dat resulteerde in een einduitslag van 28 – 15. Een stand die aan duidelijkheid niets te wensen overliet.


De statistieken
Even nog wat cijfertjes. Er werd in deze 6 wedstrijden 126 gescoord en de ploeg kreeg er 74 tegen. Of wel 21 voor en 12,2 tegen per wedstrijd. De dames scoorde 49 x raak en de heren 77, dit allemaal voor wat het waard is, want verdedigend kregen de dames er 26 tegen en de heren 48. Maar het zijn maar weetjes.


De andere uitslagen waren, SDO A1 veegde de vloer aan met Fortissimo A1, Thuis kreeg de ploeg uit IJsselstein een 14 – 25 nederlaag aan de broek, waaruit blijkt dat SDO op stoom begint te komen richting de wedstrijd in Kamerik tegen Viking A1 op 14 januari. Victum speelde thuis tegen Synergo A1 en won verdiend met 17 – 11. We gaan nu 14 dagen op rust en 7 januari gaat Viking A1 naar Utrecht om tegen Synergo te spelen.


De overige wedstrijden
Viking 1 speelde uit tegen Fortissimo 1 en won met 16 – 19. Door de winst is ook het 1e team van Viking Winterkampioen. In de 1e wedstrijd in 2017 speelt de ploeg thuis tegen de huidige nummer 2, Animo  1 uit Geldermalsen. Het zal ongetwijfeld weer een lekkere wedstrijd worden.


Het 2e team redde het niet tegen koploper Twist uit Vlaardingen. Met 18 – 11 werd men naar huis gestuurd. Ook Viking 3 redde het niet. Tegen koploper Hebbes ging men met 8 – 15 onderuit, ondanks alle pogingen om er een zo goed mogelijk resultaat uit te halen. Hopelijk beter in het nieuwe jaar.


De junioren A2 moesten aan de bak tegen Animo A2. Vooral de 1e helft verliep prima. Vlotte aanvallen over heel veel schijven zorgde er voor dat er ook makkelijk werd gescoord. Na de rust een andere wedstrijd, waarin Animo wel wilde terugkomen in de wedstrijd, maar door een prima verdedigende tactiek kon de wedstrijd over de streep worden getrokken. De 1e punten in de competitie zijn binnen.


In Tiel winnen is al moeilijk, zeker voor de B1. Zo ook deze keer in een gelijkopgaande wedstrijd, was Tiel met 1 doelpunt verschil de betere. Tiel won met 8 – 7. De C1 moest naar IJsselstein en won dik verdiend met 6 – 11 van het plaatselijk Fortissimo. De C2 speelde thuis tegen Victum en verloor met 7 -2 van kop;loper Victum.


De D1 speelde thuis tegen Victum en verloor met 4 – 6 en dat was niet nodig geweest en ook de D2 was de mindere van Spirit. Het werd 3 – 2 voor Spirit en ook hier waren er kansen op een betere uitslag. Mia E1 en Viking E1 streden de hele wedstrijd om de overwinning en uiteindelijk wonnen de Wijkenaren met 11 – 15. Voor E-teams best een monsteruitslag. Een prima prestatie. De E2 daarentegen verloor met dikke cijfers van huizen E2 met 10 – 4. Werk aan de winkel.


Tenslotte de F1. Zij gingen naar Wageningen en wonnen met 5 – 6. Door dit resultaat is ook dit team Winterkampioen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Gemaakt door Sybren van Zon & Tim Hofman