+ Houd de facebookpagina in de gaten voor alle nieuwtjes! + Club site: http://www.kvviking.com +

Terug naar het overzicht

Viking blijft op koers

Bericht door V-SIDE op zondag 11 december 2016 om 11:29 uur

Koploper Viking A1 moest afgelopen zaterdag naar Houten naar Victum A2. Een ploeg die nog wat wisselvallig speelt maar toch zijn puntjes bij elkaar harkt. Hebben een aantal heren met een goed schot. Eens zien wat Viking A1 voor ruimte weg gaat geven.


De coaches hadden voorafgaande aan de wedstrijd nog eens aangegeven de warming-up serieus te nemen omdat dat er nog wel eens bij inschiet. (Gebrek aan mogelijkheden). Ook voor deze wedstrijd had de warming-up wat beter gekund. Belangrijk voor Viking is dat er een goede warming-up wordt gedaan omdat het team nogal wat problemen heeft om in de wedstrijd te komen.


Zaterdag in Houten tegen Victum A2 was dit ook weer het geval. Het 1e gedeelte van de wedstrijd was het team duidelijk nog zoekende en dan kan je niet echt vrijuit starten. Pas na een kwartier werd Victum op achterstand gezet maar, vooral Tim’s heer had zijn vizier in de 1e helft op scherp staan. Toch kwam het verschil wel al duidelijk naar voren en werd de rust bereikt met een 8 – 12 voorsprong. In de 2e helft was Victum zoekende naar iedereen, die Viking een goed hart toedraagt. Terwijl Viking scoorde 8 – 15, schoot Victum zijn 9e doelpunt pas in de 16e minuut. Vooral een sterk verdedigend Viking dat 1e gedeelte van de 2e helft.


Na een kwartier bleek dat Viking gewoon kon blijven sc oren maar dat Victum daar veel moeite mee kreeg door de verdedigende druk van Viking. 10 minuten voor het einde van de wedstrijd was het verschil opgelopen naar 10 punten, 12 – 22. Viking liet de touwtjes vieren zodat Victum nog 2 x kon scoren. Einduitslag derhalve 14 – 22. Hierdoor bleef Viking A1 ongeslagen en blijft ook aan kop.


De wedstrijd tussen SDO en DWS ging niet door en wordt gespeeld op woensdagavond 21 december. Verder waren de uitslagen Synergo A1 – Fortissimo A1, 14 – 19 en HKC (U) – SKF, 14 – 15. De stand is nu koploper is en blijft Viking met 9 uit 5. Op de 2e plaats SDO met 7 uit 4. Fortissimo en SKF delen plaats 3 en 4 met 6 punten. HKC en Victum hebben 4 punten op de plaatsen 5 en 6. Synergo op plaats 7 met 2 en onderaan DWS. Zij hebben nog geen enkel punt.


Komend weekend, de laatste dit jaar, speelt Viking A1 thuis tegen HKC (U). Dat wordt zeker geen makkie. Fortissimo speelt thuis tegen SDO (en ook dat wordt geen makkelijke wedstrijd voor de ploeg uit Kamerik). Victum en Synergo kuisen de degens net zoals SKF en DWS.


De overige uitslagen waren als volgt.
Viking 1 won met 13 – 11 van mede-koploper Nikantes 1 in een niet al te beste wedstrijd, maar ook die moeten gewonnen worden, wil je verder komen. Door de winst is Viking nu alleen koploper ook al omdat Animo een punt verspeelde in Gouda bij Gemini.


Viking 2 speelde met Nikantes 2 en won verdiend met 17 – 7. Viking 3 moest naar DWS en verloor met 16 – 13. Omdat Viking maar 1 dame had moesten de dames van de A2 meedraaien met Viking 3 en deden dat op uitstekende wijze, volgens mijn zegsman.


Odik A2 won van Viking A2 met 12 – 9 en Viking B1 speelde thuis tegen DOT (O) B2 en verloor met 7 – 10. Ook hier door allerlei omstandigheden een half B1 team aangevuld met dames en heren uit de C1. Helaas moest Maud Snapper van de C1, halverwege de 2e helft van het veld met een na het zich laat zien ernstige enkelblessure.


Viking C1, met toen nog een hele Maud Snapper won van DKOD C1 met 6 – 2. De C2 van Viking verloor van Hemur Enge C1 met 5 – 9.


Viking D1 won heel dik van HKC (U) D3 met 7 – 0 en Viking D2 verloor nipt met 7 – 6 van de Eemvogels D1. In een doelpuntrijke wedstrijd verloor Viking E1 met 15 – 14 van Woudenberg E2 en tenslotte won Viking F1 in Arnhem van ECKA F2 met 9 – 12.


Aanstaande zaterdag dus de laatste competitieronde van dit kalenderjaar in de zaalcompetitie. Eens kijken of er nog winterkampioenen te begroeten zijn komend weekend.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Gemaakt door Sybren van Zon & Tim Hofman