+ Houd de facebookpagina in de gaten voor alle nieuwtjes! + Club site: http://www.kvviking.com +

Terug naar het overzicht

Viking heeft goed weekend in de competitie

Bericht door V-SIDE op zondag 04 december 2016 om 12:17 uur

Viking A1 moest afgelopen zaterdag naar de Veluwehal in Barneveld en speelde daar tegen het onderaan staande DWS A1. Dat zou een makkie kunnen worden, maar het spook van onderschatting is dan wel erg dichtbij. In de voorbespreking werd daar nog eens op gehamerd. Focus vanaf het begin. DWS A1 moet hebben van zijn enorme inzet. Technisch en tactisch stelt het nog niet zoveel voor. Dus DWS met inzet en Viking met zijn technisch en tactisch vernuft.


En wat door de coaches voorspelt was kwam ook uit. Viking probeerde het wel maar ging toch mee in het spelletje van hard lopen en overal proberen tussen te zitten en dat mag eigenlijk ook niet meer gebeuren. Gelukkig was het wel zo dat Viking op de juiste momenten de kansen beter afmaakten dan DWS. Zij zo was het voorgevoel zullen het hoge tempo in de 2e helft ook niet meer kunnen volhouden. In de rust, die werd bereikt met een 5 – 9 voorsprong voor Viking werd door coach Simeon Eversen nog eens aangegeven waarom simpel spelen, simpel is. Teammanager Theo Gerritsen deed ook nog een duit in het zakje door aan te geven dat rustig en beheerst je tegenstander de wedstrijd uit spelen ook kan, maar dan wel via je eigen spel.


Kennelijk waren de woorden toch aangekomen want vanaf minuut één in de 2e helft was Viking erop en erover. Binnen 10 minuten was de stand 7 – 15 en gaf DWS de hoop op een beter resultaat op. Halverwege de 2e helft kwam Maike de Ruiter in het veld voor Anique Barten, die ook later op de dag met het senioren 3 moest meedoen en kwam Teun van Wiggen in het veld voor Nick van Gelderen. Hij zat niet lekker in de wedstrijd en dan is het prettig als er gewisseld kan worden door goede reserves.


Viking zette nog even aan en DWS kon het allemaal niet meer belopen. Telkens vond Viking de vrije man/vrouw en dan werd op de juiste manier de kans afgemaakt. Uiteindelijk werd de eindstand 9 – 23 en om aan te geven hoe groot het verschil is op de ranglijst. DWS heeft 43 doelpunten gescoord en 71 tegen. Viking daarentegen 76 voor en 45 tegen.


Komend weekend moet de ploeg naar Houten om daar te gaan spelen tegen Victum A2. Zij stonden er redelijk voor maar door verlies tegen in Veenendaal bij SKF met 17 – 12, moet men weer opnieuw beginnen. SDO won ook maar met slechts 15 – 13 bij Synergo. De laatste wedstrijd was die van Fortissimo tegen HKC (U). De ploeg uit IJsselstein was in deze wedstrijd duidelijk de sterkste. 22 – 18.


Koplopers zijn zoals verwacht SDO en Viking met 7 punten uit 4 wedstrijden. Daarna 4 ploegen met 4 uit 4, Fortissimo, Victum, HKC (U) en SKF. Op plaats 7 staat Synergo met 2 punten en onderaan nog steeds DWS met 0 punten en gezien hun spel, verwacht ik ook niet veel meer.


Viking 3
Hierna gelijk terug naar Wijk bij Duurstede, waar Anique Barten in senioren 3 moest starten door ziekte van Diana Abbing. Anouk Pastoors en Maike de Ruiter op de reservebank.


In het begin was het nog wel even zoeken maar dat ging steeds beter en uiteindelijk wonnen de Wijkenaren met 16 – 9 en zijn zij van de hatelijke 0 af.


Viking 2
Daarna senioren 2 met GKV uit Den Haag als tegenstander. Het werd een spannende strijd, die gewonnen werd in de laatste 10 minuten met 12 – 9. Hard gevochten voor de punten die zeer welkom zijn. Volgende week tegen het 2e team van Nikantes. Ook dan zijn de punten hard welkom.


Viking 1
Tot slot van de avond senioren 1. Vorige week een slechte pot, gevolg een potje donderen in de kleedkamer en vandaag na een rustig begin werd de korfbalvereniging Triade uit Nieuwpoort aan de zegekar gebonden. Fris en fruitig werden de gasten weggespeeld. Waar Viking over allerlei schijven kon scoren was Triade teveel afhankelijk van het vizier van één heer en één dame.  Het werd 24 – 17. Die 24 is goed jammer dat Triade er nog 17 scoorde gezien het verschil in klasse in deze wedstrijd. Komend weekend is Viking weer thuis dan tegen medekoploper Nikantes. De vraag is dan dus wie is er dan nog koploper. De 3e medekoploper Animo won namelijk met 18 – 11 van Koveni en staan nu samen met Viking en Nikantes bovenaan. De verrassing in de poule kwam namelijk uit Rotterdam waar nummer laatst NIO won van Nikantes met 20-21.


De overige uitslagen waren:


SGV B1                 - Viking B1                      6 – 6


Viking C1             - Odik C1                        4 – 7


Antilopen C4     - Viking C2                          8 – 5


Victum D2           - Viking D1                        7 – 5


Viking D2             - Odik D3                         6 – 1


Viking E1             - Synergo E2                     7 – 8


Viking E2             -  SKF E6                          1 – 1


Viking F1             -  Odik F2                        4 – 7


 


 


Theo Gerritsen

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Gemaakt door Sybren van Zon & Tim Hofman